Chef Ice Cream

 

Muhammad Safwan Bin Ahmad 25, seorang usahawan muda merupakan anak tempatan yang berusaha mempopularkan ais krim ‘homemade’ 100% buatan sendiri. Beliau adalah graduan lepasan Diploma Ukur Tanah, yang begitu berminat dalam bidang keusahawanan. Pada awalnya beliau menceburi perniagaan percetakan terlebih dahulu yang dikenali sebagai ‘The Chetak’. Kemudian beliau memperluaskan lagi kemahiran keusahawanan dengan mengikuti latihan pengendalian makanan dalam skop pembuatan ais krim untuk katering.   

Setelah beliau telah tamat latihan, beliau mencuba penjualan ais krim secara katering di majlis-majlis keramaian tetapi tidak begitu memberansangkan kerana perniagaan ini biasanya bermusim.  Oleh yang demikian, tercetusnya idea beliau membuka premis sendiri untuk penjualan ais krim homemade ini dan dipelbagaikan produknya seperti jenama ais krim terkemuka.

Beliau telah membuat ais krim dengan resepinya yang tersendiri tanpa mengambil resepi orang lain.

Untuk sebarang pertanyaan atau ingin membuat tempahan, sila hubungi : 

016-449 9557(Safwan)

 atau datang terus ke : Chef Ice Cream No2, Kedai Hentian Teksi Gerik

(bersebelahan Hentian Teksi Gerik dan berhadapan Hentian Bas Gerik. )

Facebook : https://www.facebook.com/cheficecreamgerik/